fbpx

Over ons

Over mij

Mijn naam is Monif, de chef-kok en eigenaar van Boudoir le Mariage. Ik zal kort mijn verhaal vertellen over wie ik ben, hoe ik chef werd en hoe ik in Nederland belandde om te doen waar ik van ik het meeste houd: koken.

Het is belangrijk om elkaar te leren kennen. Zeker nu transparantie, achtergronden en veiligheid zo belangrijk zijn. Ik zeg altijd: ‘’mensen moeten weten wie er voor hen kookt.’’
Ik ben op deze wereld gebracht door mijn Spaanse moeder en Libanese vader. Hierdoor was het al een feit dat diversiteit door mijn aderen liep. Ik heb driekwart van mijn leven doorgebracht tussen Venezuela, de VS, Libanon en Spanje. Bij mij thuis was er altijd uitzonderlijk lekker eten. Of het nu ontbijt of avondeten was, elke maaltijd van de dag was belangrijk. Over het algemeen moest het altijd rijk van smaak, vers en toegewijd zijn.

Ik ben officieel begonnen met koken bij een commerciële keuken in een Libanees restaurant in Venezuela, in het jaar van 1993. Dit ontstond dankzij mijn vader die mij financieel steunde om dit project uit te voeren, dit zou de eerste stap worden in mijn carrière als chef-kok. Binnen 10 jaar zijn wij erin geslaagd om nog 4 restaurants te openen op verschillende locaties en met verschillende concepten.

Terwijl mijn vader investeerde en onderhandelde, kookte ik aan een stuk door. Het grootste deel mijn leven bestond uit koken en leren het om vermogen te ontwikkelen en zo voedsel om te zetten in de smaken die ik eerder in mijn hoofd had vastgesteld.
dineren delft
Na een tijd voelde ik mij niet meer op mijn gemak, en kreeg ik het gevoel dat er veel meer voor mij bestond. Tijdens een vakantiereis met mijn vrouw in 2007 naar Barcelona deed ik mij realiseren dat er iets ontbrak in mijn leven en in mijn carrière: Europa. Dit was het moment dat ik besloot om voor onbepaalde tijd naar Barcelona te verhuizen. In december 2008 kwam dit tot realisatie. Mijn vrouw heeft mij hier altijd in gesteund, ik kan met zekerheid zeggen dat ik zonder haar aan mijn zijde niet weet of het me gelukt zou zijn. We zijn erin geslaagd om een restaurant te openen dat we ‘’Cuina Viva’’ noemden en het was in Tossa de Mar aan de Costa Brava, in Catalunya. Het liep niet zoals wij hadden verwacht, aangezien wij praktisch geen ervaring hadden op dit continent en de slechte timing van de economische crisis in Spanje op zijn hoogtepunt was. Dus sloten we in het najaar van 2011 het restaurant en besloten om naar Nederland te verhuizen, dit deden wij in november datzelfde jaar. Na een maand had ik al een baan als keukenchef in een klein restaurant in de stad Delft. Ik wilde graag weer helemaal opnieuw beginnen, het maakte me niet uit of het als werknemer of ondernemer was. In een periode van 6 jaar en vele banen later lukte het me dan uiteindelijk om weer te starten als ondernemer. In het voorjaar van 2018 startte ik The Cooking Coaching Company wat mij de kracht gaf die ik nodig had om mijzelf te ontwikkelen en de zoektocht naar mijn volgende restaurant te starten.
Tot ik in februari 2020 Boudoir Le Mariage tegenkwam, het was liefde op het eerste gezicht. Het had alles wat op mijn checklist stond, naar mijn mening een perfect restaurant. Hoewel wij midden in een wereldcrisis zaten, bleef een kleine stem in mijn hoofd zeggen dat ik door moest gaan en dat deed ik. Ik kreeg de kans om ditrestaurant te bemachtigen en het de mijne te maken. Hoewel 2020 financieel een vreselijk jaar was en speciaal voor mij als nieuwe ondernemer, was ik vast beraden om hier mijn restaurant om te toveren tot een ruimte die je altijd zal herinneren als je aan mijn eten denkt.

Get ready and let me show the other side of food!

Chef Monif
boudoir le mariage

Wat we doen en voor wie?

Wij werken met een culinair model dat simpelweg is gebaseerd op verse producten met een gecertificeerde oorsprong, culinaire technieken en specifieke procedures om texturen te verbeteren en smaken te synthetiseren. Door dit te combineren met onze ervaring op verschillende breedtegraden over de hele wereld, krijg je een geweldige kans om het rechtstreeks aan te bieden.

Face to face in mijn open keuken waar je ons altijd kunt zien koken. Onze werking is transparant en we zijn trots op onze werkwijze.

Wij zijn er voor iedereen die van lekker eten houdt, voor degenen die geen genoegen nemen met het gemiddelde, voor oneerbiedige, gedurfde en nieuwsgierige mensen. Ook zijn wij er voor degenen die verrast, blij en getransporteerd willen worden naar smaken die zij nog niet eerder hebben geproefd. Ons culinaire model is uniek.

Voelt u zich geïdentificeerd met wat u net heeft gelezen? Dan maakt u al deel uit van onze culinaire bubbel!

Mijn Team

Wij zijn het team dat de beleving van een bezoek aan Boudoir Le Mariage werkelijkheid maakt.

Hosting en beheer

Ana

-Gevoel voor schoonheid
-Proactief
-Bloemen zijn haar geheime wapen
-Positiviteit is haar sterkste eigenschap
-Mijn geliefde vrouw

Ober

Tim

-Snelle leerling
-Effectief
-Heel slim
-Hij is niet bang voor hard werken
-Hij houdt van eten

Toekomstige chef-kok

Gabriël

-Altijd plezier hebben
-Energiek
-Veeleisend
-Zelfverzekerd
-Mijn geliefde zoon
Team - samir

SOUS CHEF

Samir

-Nauwkeurig
-Gedreven
-Verantwoordelijk
-Altijd aan het verbeteren
-Menselijke dynamo

Web ontwikkelaar / marketing

Ifraah

-Empathisch van aard
-Ondersteunend
-Altijd een geweldige instelling
-Creatief
-Extreem snel voor alles wat ze doet.