Mijn naam is Monif, de chef-kok en eigenaar van Boudoir le Mariage. Ik zal kort mijn verhaal vertellen over wie ik ben, hoe ik chef werd en hoe ik in Nederland belandde om te doen waar ik van ik het meeste houd: koken.
Het is belangrijk om elkaar te leren kennen. Zeker nu transparantie, achtergronden en veiligheid zo belangrijk zijn. Ik zeg altijd: ‘’mensen moeten weten wie er voor hen kookt.’’
Ik ben op deze wereld gebracht door mijn Spaanse moeder en Libanese vader. Hierdoor was het al een feit dat diversiteit door mijn aderen liep. Ik heb driekwart van mijn leven doorgebracht tussen Venezuela, de VS, Libanon en Spanje. Bij mij thuis was er altijd uitzonderlijk lekker eten. Of het nu ontbijt of avondeten was, elke maaltijd van de dag was belangrijk. Over het algemeen moest het altijd rijk van smaak, vers en toegewijd zijn.
Ik ben officieel begonnen met koken bij een commerciële keuken in een Libanees restaurant in Venezuela, in het jaar van 1993. Dit ontstond dankzij mijn vader die mij financieel steunde om dit project uit te voeren, dit zou de eerste stap worden in mijn carrière als chef-kok.
Binnen 10 jaar zijn wij erin geslaagd om nog 4 restaurants te openen op verschillende locaties en met verschillende concepten.
Terwijl mijn vader investeerde en onderhandelde, kookte ik aan een stuk door. Het grootste deel mijn leven bestond uit koken en leren het om vermogen te ontwikkelen en zo voedsel om te zetten in de smaken die ik eerder in mijn hoofd had vastgesteld.